Innhold:

tirsdag 29. november 2011

Superenkelt Syltetøy!

Det er lurt å ha frosne bær i frysen... på Coop kan man for eksempel kjøpe poser med skogsbærblanding i hendige pakninger. Ikke koster de så mye heller.

Ta opp en neve bær på morgenen og sett dem til tining på kjøkkenbenken. Strø stevia over, så sylter de når de smelter.

Smak til med Steviapulver eller annen søtning av preferanse. 
Jeg bruker også Steviadråper med smak, for eksempel Sjokoladesmak eller English caramel... mmmmmm 

Jeg handler alltid Stevia og andre lavkarbovennlige produkter fra Iherb.com.... og jeg anbefaler deg å gjøre det samme. 
Det er billig og produktene er veldig bra! Bare spør meg om det skal være noe du lurer på. 

Og du? Du kan få rabatt på din første ordre. 5 dollar i minus, om du bruker denne koden: 
SEK443

søndag 27. november 2011

Poesi kan lappe sår

Jeg har egentlig ikke vært den største tilhengeren av poesi. Ikke vært den som leste dikt og fant trøst og viten i slikt; til ganske nylig. Nå er det som om poesi fyller hull jeg har i min sjel rett og slett. Jeg finner ro og trøst; åndelig påfyll og trygghet i poesi. Er det ikke rart? 

I dag vil jeg dele med dere det vakreste stykke jeg har lest på veldig lenge. Den som har opplevd dyp sorg og/eller smerte vil kunne kjenne igjen budskapet i dette. Da jeg første gang leste det var det som om det var krevet til meg. Det er det jo ikke for forfatteren døde i 1931, men det er dette som er det store med poesi, det snakker til oss gjennom tid og rom og lar oss føle trøst, trygghet og fellesskap på tvers av generasjoner, miljø og etnisitet. 

Les sakte og konsentrert og bare la ordene fylle deg :) God lesning :) 

On Joy and Sorrow
 Kahlil Gibran
Your joy is your sorrow unmasked.
And the selfsame well from which your laughter rises was oftentimes filled with your tears.
And how else can it be?
The deeper that sorrow carves into your being, the more joy you can contain.
Is not the cup that holds your wine the very cup that was burned in the potter's oven?
And is not the lute that soothes your spirit, the very wood that was hollowed with knives?
When you are joyous, look deep into your heart and you shall find it is only that which has given you sorrow that is giving you joy.
When you are sorrowful look again in your heart, and you shall see that in truth you are weeping for that which has been your delight. 

Some of you say, "Joy is greater thar sorrow," and others say, "Nay, sorrow is the greater."
But I say unto you, they are inseparable.
Together they come, and when one sits, alone with you at your board, remember that the other is asleep upon your bed. 

Verily you are suspended like scales between your sorrow and your joy.
Only when you are empty are you at standstill and balanced.
When the treasure-keeper lifts you to weigh his gold and his silver, needs must your joy or your sorrow rise or fall.

tirsdag 22. november 2011

Pepperkakehuset fra 2010 :)

Matbloggsentralen har en utfordring gående på å vise fram dine pepperkakehus :) Det syns jeg er veldig morsomt :) Jeg lager en moske hvert år. En moske og et hus rettere sagt.

På den måten er alle interesser i familien ivaretatt *ler*

Jeg skal melde meg på med årets, men i og med at man kan melde seg på med 2 stykker; suser jeg ivei med fjorårets Moske ....




Neida, det er absolutt ikke de beste bildene man kan tenke seg, men.... jeg trodde aldri at jeg skulle bli med på en sånn utfordring med dem heller :) Bildene er tatt med mobil og ja... det var det jeg hadde.

Får prøve å få årets moskebilder i bedre kvalitet :)

Ha en god dag!

Hvalkjøtt med blåskimmergrønnsaker :)

Hvalkjøtt er deilig! Det er en nydelig erstatning til biff og det smaker som en krysning mellom entrecote, tunfisk og viltkjøtt egentlig... sånn ca :)

Jeg har vært så heldig å få tak i fersktfrosset hvalkjøtt og har så det holder i lang  tid fremover. Hvalkjøttet holder seg godt i fryseren, men må tines i kjøleskap så det ikke skal få transmak. Så det betyr at hvalkjøtt er planleggingsmiddag :)

Denne gangen skar jeg små biter og stekte i olje og smør. Ved siden av serverte jeg ris til de ikke-diett-trengende og så laget jeg noen aldeles nydelige grønnsaker til meg.


Hvalkjøttet krydret jeg først med salt og pepper, hadde på olje og saften fra en halv sitron og satte det i kjøleskapet. Stekte det etter et par timer. Når det var ferdig stekt hadde jeg over fløte.

Grønnsakene stekte jeg i smør og avsluttet med å ha over en drøy skvett fløte og noen fete skiver med Blue Royal ost... uufffff.... jeg kunne godt ha spist bare grønnsakene!!! :)

Ha en god dag damer!

torsdag 17. november 2011

Hjemmelaget Peanøttsmør - Anbefales! :)

På denne bloggen  fant jeg en oppskrift på hjemmelaget peanøttsmør og jeg kastet meg over maskinene...
Eller jeg kastet meg ikke da... for jeg er relativt gedigen, slik at det blir dårlig med kastinga... men jeg jobbet effektivt da, kan man si :)

Og dette må jeg ha sagt: Jeg kjøper IKKE peanøttsmør igjen! Ever!

mmmmmmmm................!

Ca 3 karbohydrater per porsjon. Jeg har delt opp denne porsjonen i 20 for å finne ut dette.

Så løp til maskinene! :)

onsdag 16. november 2011

Hjemmelaget lammerull!

Å jada, det går og det er GODT!!!!!

Anbefales på det sterkeste! Vil du ha oppskrift, gi et skrell!


Enkelt sagt så gikk jeg til slakteren... eller dvs utsalget hos slakteren :) Og sa: Jeg vil ha en utbenet slagside og råstoff til lammerull. 
Så betalte jeg og det værste var gjort :) 

Før i gamle dager, da jeg var ung... husk troll blir skrekkelig gamle... så måtte vi bene ut slagsiden selv, og det er IKKE en jobb for raumatiske hender så jeg betaler gjerne litt ekstra og så får jeg det fiks faks ferdig :) 

Så... kommer jeg hjem med råvarene og leverer dem til nabokjærringa som nettopp har laget egne.... og hun lager da mine :) hiihihi

Hun krydrer og syr dem sammen i alle fall... Tusen takk for det du; snille nabokjærring! 

Så la jeg dem i saltlake i 6 døgn og etterpå kokte jeg dem i ca 3 timer.... og presset dem over natten og VIPS ...... deilig nydelig lammerull er ferdig! 

Den kan IKKE sammenlignes med kjøpt altså!!! 

Skulle gjerne ha delt ut smaksprøver her :) 

Og lavkarbo, ikke minst! En briks med smør og en skive lammerull og et kokt egg..... åååhhhh det er godt! 

:) 

Ha en god dag damer! 

lørdag 12. november 2011

Opp 2 kilo! Hvordan sier man ¤%¤%&/(?=)(/& på en fin måte?

Ja ja.... sånn er det... det går opp og ned her i verden.

Jeg pleier å gå opp i forbindelse med menstruasjon... og det er snart tiden for det, så jeg satser på at det er dette som gjør det. Jeg håper det :)

Jeg hadde et par utskeielser forrige uke også.... men trodde ikke at de skulle ha stort utslag, men det er noe med at når man først er på lavkarbo så bør jo utskeielsene også være lavkarbo.... som å lage seg en deilig pannacotta eller kake....



Jaja... det er bare å brette opp ermene igjen gitt!

I dag har jeg laget meg en eggekaffe.... Det er godt!!! Og svæææært mettende og lurt for oss på lavkarbo som ikke helt klarer å få i oss nok fett; det er tross alt fettet som gjør oss mette.

Oppskrift:
45 g meierismør
2 eggeplommer eller 1 egg
2 dl vann
pulverkaffe eller annen sterk kaffe
søtning som stevia eller natreen.

Ha smør i blenderen
Ha i varmt vann fra vannkokeren
ha i søtning (smøret er salt så det er greit å ha i litt godt med søtning)
kjør blenderen
Ha i egg
Kjør til deg skummer

Lag en shot med krutsterk kaffe
Ha i blenderen
Kjør til det er godt blandet

Ha i et latteglass
NYT!

Mmmmm.... jeg kan love deg du blir mett i lang tid og det er faktisk veldig godt! :)

torsdag 10. november 2011

Tyttebær :)

URTENS EGENSKAPER OG VIRKNING
Tyttebærblad har astringerende, antiseptisk, urindrivende, stoppende og blodsukkersenkende virkning. Bærene virker dessuten febernedsettende, sopphemmende og styrkende.
 
URTEN KAN BRUKES VED FØLGENDE HELSEPLAGER / SYKDOMMER
Urinveisinfeksjoner, febersykdommer, forkjølelse, sår hals, hoste, astma, slim på lungene, pleuritt (lungehinnebetennelse), trøske, nyrestein, revmatisme, gikt, diaré, blødning etter fødsel, diabetes, og som forebyggende middel mot skjørbuk.



I dag har jeg laget tyttebærsyltetøy. 

Bærene har min tante plukket i fjellene der alle i familien har hytter :) Vi også :) 

Vanskelig å lage en 100% lavkarbo-variant da bærene er VELDIG sure :) Men vi kan jo like gjerne skeie ut med en spiseskje hjemmelaget tyttebærsyltetøy som sjokolade :) Helse i hver skje også !! 

Oppskrift: 

700 g bær
5 dl farin
1 dl honning 
2 ss natreen strøsøtning
1 ss vaniljesukker 

Kjør i eltemaskina i 30 min. Ferdig :) 

Pr Spiseskje: 
25 kalorier
0,037 g protein
6 karber 
0,028 g fett 
0,218 mg natrium

Kan fryses men deler seg så den må røres på nytt når den tines :) Men ellers fint :) 

onsdag 9. november 2011

Svensk Bloggevenninne :)

En blogg jeg kan anbefale deg er LCHF-halal i Sverige.



Den styrer deg ikke bare inn på LCHF-dietten men fokuserer også på minus svin og minus alkohol.

Passer meg, blandt annet, helt ypperlig!

Det er ikke bare muslimer og jøder som ikke skal spise svin, raumatiske mennesker og mennesker med andre ledd og muskelplager kan med fordel prøve å ta ut svin og alkohol ut av dietten sin..... Mange har opplevd stor bedring med dette.

Som du ser har jeg også noen oppskrifter der inne :) hihi... Vi må benytte oss av hverandre :)

God lesning!

mandag 7. november 2011

Online diettdagbok

På diett.no har jeg opprettet dagbok. Der fører jeg inn alt jeg spiser og drikker.

Det er helt genialt syns jeg! JEg får detaljkunnskap om absolutt alle nærinsstoffer, vitaminer, proteiner osv...

Og ikke minst får jeg akkurat antall karber jeg har spist på en dag.... noe jeg selv syns er litt vanskelig å følge med...

Og for å si det sånn..... det blir absolutt siste gang at en liten donut blir utskeielsen i helga altså!

Ha en god dag! 

søndag 6. november 2011

Ingefærte

Dette er en drikk jeg ikke kan få rost nok!

Ikke bare er den god, men helseeffekten er genuin og utvilsom!

1 cm ingefærrot i løvtynne skiver
1 båt sitron
en "kakk" cayennepepper


Ingefærroten inneholder massevis av antioksidanter (les om dette her) og brukes mye som medisin (les om dette her
Sitron er som kjent sterkt bakteriedrepende 
Cayennepepper er med på å redusere apetitt, forby fett cellevekst, øke metabolismen og redusere magesmerter pga gas og syre. (Les om dette her)

Dette kan jeg virkelig anbefale deg å kose deg med hver kveld! :) Det er virkelig vanedannende og du smører kroppen med sunne gode ting :)

Ha kokende vann over oppskriften over og la trekke i 3 min før du begynner å nyte :)

Kos deg! :)

fredag 4. november 2011

Lammeribbe - festmat :)

Næææ.... orker ikke begynne å slanke meg nå altså... nært jul å greier... nært bursdagen min å greier... nært hopperundtpåenfotdagen å greier....

Det er alltid en unnskyldning for å ikke starte med en livstilsendring. Men.... ville du ikke kommet på min fest da, om jeg serverte deg;

Honning og sennepsmarinert lammeribbe med salat og ostegratinert blomkål og brokkoli?


pst... ta en titt på tickeren min oppe til høyre.... 

8,3 kilo nå! 

Dæven æ e flink! :) 

torsdag 3. november 2011

Pollo al ajillo :) mmmm

Dette er en spansk rett med Trollmorsk vri :)

Du tar den kyllingen du liker å bruke... er det en hel kylling og du skal dele den selv anbefaler jeg å dele den i små biter men med bein i.

Hvitløksfeddene tar du av det tynne "ytterskallet" men bevarer det indre tykkere skallet på hvert enkelt fedd og så lager du et dypt hakk i hvert fedd.

Jeg brukte kyllingbryst og da jeg skulle til å steke så det ca slik ut:


SÅ steker du alt på god varme... kjøttet er jo litt kaldt så jeg pleier å ha pannen veldig god og varm.... for i denne retten skal kjøttet bli brunt og hvitløkene skal bli deilig karamelliserte.... og ingenting skal KOKES :) 

ET triks du må bruke på denne retten er å ikke snu kjøttet for ofte.... snu det og rør i det når du begynner å bli redd for at det blir brent :) Ikke før. Underveis krydrer jeg med grillkrydder og salt. 

Så... når alt er gyllent og brunt og godt stekt.... tataaaaa... ferdig! 

Server med sauterte grønnsaker og et par ss Bulgur Pilaf :) 


tirsdag 1. november 2011

6 kilo ned..... fyttikatta!

Hey hey hey!!!!! :)

Nå er jeg usikker på om det i det hele tatt finnes noe man KAN kimse av; men lavkarbodietten er jeg relativt sikker på at man IKKE skal kimse av :)


Jeg har gått ned 6 kilo!!!!!!! 

Jeg startet den 11.10.2011...... og veide meg 28.10.2011.......

6 kilo i minusssssssssssssssssssssss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hey hey hey :) 

OG ... den første buksa er lagt på sybordet for å syes inn for den kan jeg ikke bruke lenger! For stor! 

Vent litt... leter etter feitere TYPER..... skal vi se ... kremt....... 

FOR STOR SA JEG! 

Jeg er regelrett flink! 

Tenk det at jeg ikke fikk Gastric Bypass på grunn av at jeg ikke har nok kompetanse på ernæring og livsstilsendring.... så til å være helt uten peiling syns jeg jammen det går bra! 

hihi.... 

Trollmora ; - 6 kilo mindre av ho!