Innhold:

tirsdag 22. november 2011

Hvalkjøtt med blåskimmergrønnsaker :)

Hvalkjøtt er deilig! Det er en nydelig erstatning til biff og det smaker som en krysning mellom entrecote, tunfisk og viltkjøtt egentlig... sånn ca :)

Jeg har vært så heldig å få tak i fersktfrosset hvalkjøtt og har så det holder i lang  tid fremover. Hvalkjøttet holder seg godt i fryseren, men må tines i kjøleskap så det ikke skal få transmak. Så det betyr at hvalkjøtt er planleggingsmiddag :)

Denne gangen skar jeg små biter og stekte i olje og smør. Ved siden av serverte jeg ris til de ikke-diett-trengende og så laget jeg noen aldeles nydelige grønnsaker til meg.


Hvalkjøttet krydret jeg først med salt og pepper, hadde på olje og saften fra en halv sitron og satte det i kjøleskapet. Stekte det etter et par timer. Når det var ferdig stekt hadde jeg over fløte.

Grønnsakene stekte jeg i smør og avsluttet med å ha over en drøy skvett fløte og noen fete skiver med Blue Royal ost... uufffff.... jeg kunne godt ha spist bare grønnsakene!!! :)

Ha en god dag damer!

3 kommentarer:

 1. Den dagen jeg spiser kjøtt så forurenset av tungmettaller at gravide blir frarådet det, blir det ikke hval som er, etter mitt skjønn, ulovlig fanget. Sorry.
  Noen ganger bør en tenke før en spiser.

  SvarSlett
 2. Den dagen jeg spiser kjøtt så forurenset av tungmettaller at gravide blir frarådet det, blir det ikke hval som er, etter mitt skjønn, ulovlig fanget. Sorry.
  Noen ganger bør en tenke før en spiser.

  SvarSlett
 3. Og andre ganger må man tenke før man skriver :)

  SvarSlett

Takk for en liten hilsen på min ubegrensede vei :)